14 Eylül 2014 Pazar

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN KANAVİÇE...

(Ekim 2013- Eylül 2014 Tüm Çalışmalar)


Uzun zamandır yazamama sebeplerimden birisi de yaklaşık bir yıl önce puzzladan sonra  kafa dağıtmak için en ideal uğraş olduğunu keşfettiğim kanaviçe diyebilirim.


Yukarıdaki Schopenhauer sözü sanırım kanaviçenin ayrı bir felsefesinin olduğunun güzel bir örneği... Kanaviçe yaparken insan kendisiyle başbaşa kalıp bir çok şeyi sorguluyor. Cevaplar buluyor. Sanırım bu da kanaviçeyi sevmemin en önemli sebebi. Çoğu zaman iplerin dolaşması, tesadüfen ortaya çıkan desenler, yoktan var etmek, desen çıkarmak hepsi bir metafor olup çıkıyor insanın hayatıyla özdeşleştirdiği kanaviçe yaparken...

Bir yılda yaptığım işleri, gelişimimi somut olarak aşağıda görmek sanırım mutlu etti beni bu haftasonu :))

İlk işim üniversiteden arkadaşım Yeşim'e işlediğim cameo desenli çerçeve oldu...



İkinci işim ablama yılbaşı hediyesi olarak hediye ettiğim, sonrasında geçirdiği ameliyat sonucu karnının altına koymak için bulduğu en ideal yastık olarak uzun süre kullandığı bir haylide işe yarayan matruşkalı yastık...




Annesine yastık yapıldığını gören sevgili yeğenim Nil tabiki de yastık istememesi olanaksızdı. Hatta yapılması zor olması için oldukça küçük ve bol renkli bir motif seçti. Azgın ve azman olan lakabının hakkını bu olayda da sonuna kadar verdi. Bir sonraki işim Nil' e yaptığım kedili yastık oldu.



İlk çalışmamı gören ve çok beğenen aynı işleyerinde çalıştığım arkadaşım Aslı'ya da bir kanaviçe sözü vermiştim. Aslı'nın evlenmesi üzerine ona da evlilik hediyesi olarak düğün tarihini de eklediğim aşağıdaki yastığı işledim. 



Temmuz'da Yeşim'in doğumgünü geldiğinde hediye olarak Yeşim'e Midilli tatilim boyunca aşağıdaki kitap kurdu tablosunu işledim.


Bu ana kadar  yaptığım çalışmaları hep hediye etmem ev arkadaşımın gözüne takılmış olmalıki artık şu ev içinde bir çalışma yapsanda eve gelenlere işlerini sorduğunda telefonundaki fotoğrafları göstermek yerine orjinalini göstersen diyerek bana serzenişte bulundu. Bir dönem eğitimi için İngiltere'de bulunduğu için ev arkadaşıma İngiltere motifleri işlemeye karar verdim. Sonrasında sanırım aşağıdaki yaptığım en iyi çalışma ortaya çıktı. Salonun vazgeçilmez tablosu olarak duvarda yerini aldı :)





Son çalışmamda yaz tatili tercihini Paris'ten yana kullanan ablama doğum günü hediyesi olarak yaptığım aşağıdaki tablo oldu..




Şimdilik bir yılda zaman buldukça yapabildiğim çalışmalar bunlar. Yakında işyerine istifa dilekçemi verdiğimde umuyorum daha fazla kanaviçeyi buradan paylaşabileceğim...

1 yorum: